Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012

O πρίγκιπας Χάρι σκότωσε διοικητή των Ταλιμπάν

O πρίγκιπας Χάρι συμμετείχε σε αεροπορική επίθεση και ήταν εκείνος που εκτόξευσε τον πύραυλο ο οποίος είχε ως στόχο έναν διοικητή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.
Eίναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας συμμετέχει σε θανατηφόρα επίθεση πετώντας το ελικόπτερο Απάτσι του. Λέγεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο τέλος Οκτωβρίου λίγο μετά την επιστροφή του πρίγκιπα στο Αφγανιστάν για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του.Όπως δήλωσε υπεύθυνος της άμυνας των βρετανικών στρατευμάτων στην περιοχή «κάναμε περιπολία και τότε καλέσαμε τα ελικόπτερα Απάτσι. Ακούσαμε τη φωνή στον ασύρματο κι αμέσως αντιληφθήκαμε ότι ήταν ο Big H. Προσπαθούσαν να εντοπίσουν έναν ηγέτη των Ταλιμπάν, σε ιεραρχία ήταν διοικητής τους». Ο Χάρι ανήκει στη μονάδα των πιλότων Απάτσι που έχουν τη μεγαλύτερη απόδοση σε εξολόθρευση στόχων. Ο Χάρι, αν και αποκαλείται ο πρίγκιπας των πάρτι, εκπαιδεύθηκε ως πιλότος ελικοπτέρων επί 18 μήνες και αυτή είναι η δεύτερη φορά που θητεύει στο Αφγανιστάν, καθώς την πρώτη φορά, το 2008, λόγω της δημοσιότητας που έλαβε η παρουσία του εκεί, τον απέσυραν τάχιστα για να μην γίνει στόχος. Όμως, ο ίδιος επιθυμούσε έντονα να επιστρέψει και γι' αυτό επέλεξε να γίνει πιλότος Απάτσι, καθώς η εκπαίδευση ολοκληρώνεται στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τα Ανάκτορα του St. James ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν πολύ περήφανος για τον γιο του που έκανε τη συγκεκριμένη επιλογή.
Φέτος ο Χάρι θα περάσει τα Χριστούγεννα με τους συναδέλφους του στην εμπόλεμη ζώνη και σύμφωνα με την παράδοση των Βρετανών στρατιωτών θα είναι εκείνος που θα σερβίρει τη γαλοπούλα στους χαμηλόβαθμους στρατιώτες.


πηγή: blog