Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Τι ΔΕΝ έγινε το 2012

Μέσα στο έτος που βρίσκεται λίγο πριν την πόρτα της εξόδου, δεν ήταν για μία ακόμη φορά λίγα τα σενάρια που ακούστηκαν για διάφορα "επερχόμενα", τα οποία δεν... ήρθαν ποτέ. Μία ακόμη διάψευση αστρολόγων;
Από τα σενάρια για την πτώχευση της Ελλάδας και τη διάλυση του ευρώ μέχρι την προφητεία των Μάγιας για το τέλος του κόσμου, το news.gr, χωρίς καμία διάθεση να διαδραματήσει το ρόλο του... μετά Χριστόν προφήτη, θυμάται τα σημαντικότερα σενάρια που έμειναν... σενάρια επί χάρτου και τρομολαγνικά μυθεύματα για το έτος 2012.
Η προφητεία των Μάγιας δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Όσα και αν είπαν Νοστράδαμοι, προφήτες και μέντιουμ ανά τον κόσμο, κάποιοι απλά έβγαλαν πολλά λεφτά, εκμεταλλευόμενοι το momentum ως "σωστοί" καιροσκόποι και κερδοσκόποι. Κατά τα άλλα... είμαστε ακόμα εδώ.

Η Ελλάδα δεν πτώχευσε, το ευρώ δεν έγινε παρανάλωμα του πυρός και η Ευρωζώνη συνεχίζει ακάθεκτη το... καρότο και το μαστίγιο μέχρι την επόμενη δόση και τα επόμενα μέτρα. Και έχει ο Θεός... Α! Και δεν βγήκαμε στις αγορές, δεν εκδόθηκε το ευρωομόλογο και αν κρίνουμε από τα ποσοστά της ανεργίας και της ύφεσης δεν φτάσαμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης...

Παρεπιπτόντως, τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση δεν ήταν ποτέ τα τελευταία. Ας ελπίσουμε ότι το 2013 θα φέρει μία νέα αύρα σε αυτό που αποκαλείται τα τελευταία δύο χρόνια "δημοσιονομική προσαρμογή...

Δεν μάθαμε που είχαν χάσει τη λίστα Λαγκάρντ οι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου.

Το πείραμα του CERN δεν πυροδότησε το θείο μένος που θα κατέστρεφε το σύμπαν. Η τεχνολογική ανακάλυψη που άλλαξε τα δεδομένα σε ολόκληρη τη φυσική, μέσα στα έγκατα του CERN, αποτελεί μόνο μία ανακάλυψη. Δεν έγινε πυρηνική έκρηξη, δεν καταστράφηκε ο κόσμος, δεν επήλθε η δευτέρα παρουσία. Και ας θυμόμαστε ότι δεν ανακαλύψαμε το σωματίδιο του Θεού αλλά το μποζόνιο του Χίγκς!

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έγινε ενιαίο κόμμα αλλά δεν έγινε κυβέρνηση. Όσο και αν στην Κουμουνδούρου έβλεπαν τα δημοσκοπικά ποσοστά να οδηγούν στην εκπλήρωση του ονείρου του Λεωνίδα Κύρκου και του Ηλία Ηλιού, ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε για το έτος 2012 αξιωματική αντιπολίτευση, με εξαιρετικά ενισχυμένα ποσοστά αλλά και με εντατικοποιημένες τις διαφωνίες που πολλές φορές παραπέμπουν στον πύργο της Βαβέλ.

Δεν πήγαμε για τρίτη φορά σερί σε εκλογές. Αυτό είναι αλληλένδετο με το προηγούμενο... Η "συμφωνία κυρίων" μεταξύ Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη οδήγησε στην σημερινή τρικομματική κυβέρνηση.

Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε πρωτάθλημα στο μπάσκετ. Ούτε στο ποδόσφαιρο. Το δεύτερο δεν είναι είδηση... Το πρώτο όμως αποτελεί κατά πολλούς την αρχή μίας νέας επικυριαρχίας στο άθλημα της "πορτοκαλί θεάς". Μετά από 13 τίτλους και πλήρη... αγρανάπαυση των ερυθρόλευκων, ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Ίβκοβιτς κατάφερε να στεναχωρήσει τον κουμπάρο του, Ζ. Ομπράντοβιτς, και να οδηγήσει στην αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή του ελληνικου - και ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Οι παίχτες της Τσέλσι δεν έφυγαν για μία ακόμη φορά με σκυμμένο το κεφάλι από τον τελικό του Champions League, αν και η ομάδα τους αποτελούσε το μεγάλο αουτσάιντερ... Έπρεπε να περάσουν κάποια χρόνια, να φύγει η μαγιά και η αύρα του Ζοζέ Μουρίνιο για να καταφέρει να χαρίσει χαρά στους οπαδούς της, επικρατώντας της Μπάγερν Μονάχου στα πέναλτι.

Ο αετός που εμφανιζόταν να αρπάζει ένα βρέφος στον Καναδά... Δεν το άρπαξε ποτέ. Να είναι καλά μία ομάδα φοιτητών τοπικού πανεπιστημίου που έφτιαξε το βίντεο και κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να το κάνει πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο!


πηγή: news