Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Google Assistant o ανταγωνιστής του Siri

Μπορεί το Siri να έχει τραβήξει την προσοχή σε ό,τι αφορά τις φωνητικές εντολές προς τη συσκευή μας αλλά θα ήταν απίθανο η Google να μείνει έξω από το παιχνίδι. Όπως μαθαίνουμε λοιπόν, η Google να εργάζεται πάνω στο δικό της σύστημα φωνητικών εντολών για Android το οποίο είχε την κωδική ονομασία Majel.

Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο όνομα φαίνεται ότι ήταν μόνο για εσωτερική χρήση καθώς όταν θα κάνει την εμφάνιση της η Android εκδοχή του Siri, περί τα τέλητου 2012 δεν θα ονομάζεται Majel αλλά  ‘Google Assistant’.

Όπως όλα δείχνουν η λειτουργία θα αποτελεί επέκταση των τωρινών Voice Actions κάνοντας χρήση της φυσικής γλώσσας. Ωστόσο, ως υπηρεσία δεν θα προσπαθεί να μιμηθεί ανθρώπινα χαρακτηριστικά όπως το Siri αλλά θα είναι σαφές για το χρήστη ότι απευθύνεται σε υπολογιστή. Μάλιστα, η εταιρεία φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα αρκετά πιο ολοκληρωμένο εργαλείο απ' ότι η Apple.

Συγκεκριμένα, το Google Assistant:
  • Θα μεταφέρει την ανθρώπινη γνώση σε μορφή τέτοια που να μπορεί να καταλαβαίνει ο υπολογιστής   
  • Θα είναι αρκετά προσωποποιημένη, συγκεντρώνοντας στοιχεία για το χρήστη μέσω των υπηρεσιών της Google
  • Θα αποτελεί ένα φωνητικό σύστημα με κύριο στόχο την επίτευξη στόχων στην πραγματική ζωή και όχι αποκλειστικά στην παροχή αποτελεσμάτων αναζήτησης

Μάλιστα αναμένεται ότι θα είναι από την αρχή open-source, προκειμένου όσο το δυνατόν περισσότεροι developers από όλο τον κόσμο να συνεισφέρουν στην βελτιστοποίηση του.


πηγή: proho