Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ένταλμα σύλληψης του Β. Παλαιοκώστα για την βόμβα στο γραφείο Χρυσοχοΐδη

Για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατά συρροή, ανθρωποκτονία με πρόθεση, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας από τρομοκρατική οργάνωση και θανατηφόρα έκρηξη κατηγορείται ο Βασίλης Παλαιοκώστας, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε την Τρίτη από τον 13ο ανακριτή Αθηνών.



Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, «Η υπόθεση αφορά το θανάσιμο τραυματισμό, το βράδυ της 24.06.2010, του αστυνομικού υποδιευθυντή Γεωργίου Βασιλάκη, υπασπιστή του τότε υπουργού προστασίας του πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Αποτύπωμα του Παλαιοκώστα Βασιλείου βρέθηκε στον παγιδευμένο με εκρηκτικά επιστολικό φάκελο που στάλθηκε ταχυδρομικά στον τότε Υπουργό».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι αποτύπωμα του καταζητούμενου Παλαιοκώστα Βασίλειου βρέθηκε στο αυτοκίνητο, μάρκας AUDI A 4, που εγκαταλείφθηκε προχθές (06.02.2011) το μεσημέρι έξω από τη Χαιρώνεια Βοιωτίας, ύστερα από καταδίωξη και πυροβολισμούς με πολεμικό τουφέκι κατά αστυνομικών, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού».

Η προανάκριση για το περιστατικό αυτό συνεχίζεται από τη διεύθυνση αντιμετώπισης ειδικών εγκλημάτων βίας.

πηγή: zougla